AM-pistekilpailu säännöt

Kainuun Suunnistuksen seurojen välinen AM-pistekilpailu

AM-pistekilpailun säännöt: 
Kainuun suunnistuksen alue- ja seuramestaruustittelit jaossa kesällä 2018. 

Kainuun Suunnistus ry on uudistanut seurantajärjestelmän aluemestaruuskilpailuihin. Aluemestaruustittelit ovat suunnistajille ja seuroille suunnattu kannustinjärjestelmä, jolla pyritään lisäämään aluemestaruuskilpailuiden arvostusta ja osallistumisen aktiivisuutta. 

Suunnistaja saa henkilökohtaisia ja seurapisteitä sprintti-, keski-, pitkämatka-, partio ja yösuunnistus aluemestaruuskilpailuista. Eniten pisteitä kerännyt kilpailija palkitaan aluemestarisuunnistajana ja seura palkitaan aluemestariseurana. 

Pisteitä jaetaan seuraavan järjestelmän mukaisesti: 

1. Kilpailijan neljä parasta suoritusta huomioidaan pistelaskentaan. 

2. Vain kainuulaisten suunnistusseurojen jäsenten suoritukset huomioidaan laskentaan. 

3. Sarjavoitosta kilpailija ja seura saavat molemmat 15 pistettä, kun osanottajia sarjassa on vähintään kolme. Toinen saa 12 pistettä, kolmas 9 pistettä, neljäs 6 pistettä ja viides saa 3 pistettä.    

4. Kun osanottajia sarjassa on kaksi, saa voitosta 12 pistettä ja toisesta sijasta 9 pistettä. 

5. Kun osanottajia sarjassa on yksi, saa voitosta 10 pistettä. 

6. Partiosuunnistuksesta partion molemmat suunnistajat saavat pisteitä edellä mainituilla ehdoilla. 

7. Maakuntaviestissä jaetaan naisten ja miesten sarjasta seurapisteet seuraavasti: Ensimmäinen 18, toinen 15 ja kolmas 12. Yksi seura voi saada vain yhden joukkueen (eli parhaan joukkueen) pisteet AM-pistekilpailuun maakuntaviestistä. 

8. Seurapisteisiin lasketaan seuran viiden parhaan suunnistajan ja maakuntaviestin pisteet. 

Aluemestarisuunnistajakilpailun kolme parasta suoritusta palkitaan.Tasapisteissä suunnistajien järjestys ratkaistaan osanottokertoimella.Osanottokerroin lasketaan niistä kilpailuista, joista suunnistaja on saanut pisteensä. Osanottokertoimeen huomioidaan sarjan radalle lähteneet suunnistajat. 

Aluemestariseura palkitaan katkeamattomalla kiertopalkinnolla. Kilpailun säännöt ja tulokset julkaistaan Kainuun Suunnistuksen nettisivuilla, 

www.kainuunsuunnistus.fi 

Tervetuloa aluemestaruuskilpailuihin!