Kainuun Suunnistus ry
- kainuulaisen suunnistuksen puolesta -
Toimintakertomus 2003 Tulosta

Järjestötoiminta
Kainuun Suunnistus ry (KaiSu) järjesti vuosikokoukset (2kpl) Kajaanissa Kainuun Liikunnan toimistolla. Kevätkokous pidettiin 7.4, johon osallistui neljätoista henkilöä kuudesta eri seurasta. Syyskokous pidettiin 28.11, jolloin oli kolmetoista osallistujaa viidestä seurasta.

Kainuun Suunnistuksen hallitus kokoontui vuoden aikana yhtä aikaa samaan paikkaan kaksi kertaa. Suurin osa asioista hoidettiin puheenjohtajan kautta puhelin- ja sähköpostikeskustelujen avulla ja osa virallisista päätöksistäkin tehtiin sähköpostikokouksissa.
Kainuun Suunnistus oli yhtenä jäsenenä Kainuun rastiviikon johtoryhmässä, jonka kokouksissa KaiSua edusti alueen puheenjohtajana Pasi Jokelainen.
Suunnistusliiton liittovaltuustossa Kainuun suunnistus osallistui syyskokoukseen Helsingissä, missä paikalla oli varaedustajana Pasi Jokelainen. Kevätkokouksessa ei Kainuusta ollut edustajaa.

Kainuun Suunnistuksen hallitus vuonna 2003:
Pasi Jokelainen: puheenjohtaja, kilpailuasiat, tiedotus, yhdistyksen talous
Mirja Humalamäki: harrastesuunnistus ja varapuheenjohtaja
Merja Vikström: sihteeri, yhdistyksen talous
Markku Tolonen: kilpailuasiat
Jarmo Hyvönen: nuorisotoiminta
Timo Partanen: valmennustoiminta
Eija Juntunen: jäsen

Edustus Suunnistusliiton tehtävissä:
Suunnistusliiton valmentajina toimi kevääseen 2003 saakka kolme kainuulaista henkilöä. Hiihtosuunnistuksen aikuisten B-maajoukkueen (Ski-O-Cats) valmentajina toimivat sotkamolaiset Mika Tuononen ja Vesa Mäkipää. Nuorten hiihtosuunnistusmaajoukkueiden valmentajana toimi Pasi Jokelainen. Suunnistusliiton nuorten ja suureksi osaksi aikuistenkin hiihtosuunnistusvalmennus hoidetaan Vuokatin urheiluopiston kautta.
Suunnistusliiton karttaryhmän puheenjohtajana toimii Pasi Jokelainen.

Kilpailumenestys
SM-kilpailujen pääsarjoissa H/D15-21 Kainuuseen saatiin yksi SM-mitali, kun Puolangan Ryhdin Teemu Köngäs voitti H21-sarjan hiihtosuunnistuksen SM-pikamatkan.
Sotkamon Jymyn miehet Mika Hakkarainen, Harri Hakkarainen, Lasse Köngäs ja Teemu Niskanen sijoittuivat hiihtosuunnistuksen SM-viestissä H21-sarjassa sijalle seitsemän.
Teemu Köngäs sijoittui hiihtosuunnistuksen maailmancupin loppupisteissä sijalle 35.
Kainuun Suunnistuksen parhaaksi urheilijaksi valittiin Puolangan Ryhdin Teemu Köngäs. Paras nuorisourheilija oli KaSun Saara Malinen.

Kilpailujen järjestäminen
Kainuussa oli suurten kilpailuiden järjestämisessä eräänlainen välivuosi. Edellisvuonna oli järjestetty mm. parit SM-kilpailut ja seuraavana vuonna oli taas vuorossa arvokilpailuja niin kesällä kuin talvella eli yksi rauhallisempi vuosi välissä oli perusteltua.
Kainuun rastiviikko Kajaanissa oli menestys koko kainuulaiselle suunnistustoiminnalle. Osallistujamäärä oli yhteensä 3970 suunnistajaa, järjestelyt sujuivat riittävän hyvin ja myös taloudellinen tulos muodostui hyväksi. Kainuun Liikunta oli nyt ensimmäistä kertaa mukana KRV:n järjestämisessä.
Suunnistusliitto palkitsi myöhemmin syksyllä Kajaanin Suunnistajat vuoden pr-teko –palkinnolla rastiviikon kuntosuunnistuksen erinomaisesta toteutuksesta. KRV:n kuntosuunnitukseen osallistui viikon aikana yli 900 eri henkilöä.

Kainuussa järjestetyt kansalliset- ja kansainväliset kilpailut 2003:
2-päiväiset kansalliset ja PSM-pika 21.-22.6.2003 Sotkamon Jymy
Kainuun rastiviikko 29.6 - 4.7. Kajaanin Suunnistajat

Aluemestaruuskilpailuiden järjestelyihin on jo muutaman vuoden ajan ollut pieniä vaikeuksia saada halukkaita järjestäjiä. Kaikki am-kilpailut saatiin kuitenkin pidettyä suunnitelmien mukaisesti ja kilpailuteknisesti am-kilpailut olivat hyvin järjestettyjä. Kilpailujen tiedotus ja erityisesti ennakkoilmoittelu olisi voinut olla näkyvämpääkin. Liian usein kilpailukutsu julkaistiin varsin myöhään ja tämä vaikutti osanottajamäärää pienentävästi.

Aluemestaruuskilpailuiden järjestäjät 2003:
Hiihtosuunnistus normaalimatka KaSu
Latusuunnistus KuPe
Partiosuunnistus KajKu
Maakuntaviesti SuomRa
Pikamatka PuolRy
Normaalimatka KuPe
Yösuunnistus KaSu
Oravapolku henkilökohtainen Rasti-Hyry / KaSu
Oravapolku viesti SoJy

Karttatoiminta
Kainuussa julkaistiin yhteensä 10 uutta karttaa. Hiihtosuunnistuskarttoja oli 1 kpl ja suunnistuskarttoja 9 kpl.

Nuorisotoiminta
Kainuun Suunnistuksen oravapolkuleiri organisoitiin Kainuun Liikunta ry:n Sporttikarnevaalien yhteyteen 9.-11.6.2003. Leiri järjestettiin Kajaanissa Lehtikankaan ja Hauholan kouluilla ja lähimaastoissa. Suunnistajia leirille osallistui yhteensä 14. Harjoitusten järjestämisestä huolehtivat Kajaanin Suunnistajien oravapolkuohjaajat.

Kainuun alueen oravapolkuviestin (AOV) järjesti Sotkamon Jymy Vuokatissa 21.8. Henkilökohtaiset oravapolkukisat (AOK) järjestivät Rasti-Hyry ja KaSu Kajaanin Vimpelinvaaralla 28.8.

Valmennustoiminta
Kainuun Suunnistuksen valmennustoiminta virkistyi kesäsuunnistuksen osalta, kun alueelle saatiin valmennusvastaava.
Alueen organisoimana ja tukemana järjestettiin kilpailu- ja harjoitusleiri huhtikuun lopussa Kemiön ja Halikon seudulla. Lokakuussa oli Hyrynsalmen Ukkohallassa parin päivän leiri.

Harrastesuunnistus
Kuntorasteja järjestettiin Kajaanissa, Kuhmossa, Sotkamossa, Puolangalla ja Suomussalmella. Suorituksia kirjattiin 3620 kappaletta 90:llä eri kerralla. Edellisvuosina luvut olivat vuonna 2001 79 / 3989 ja vuonna 2002 105 / 4492.

Seura

Kerrat

Suoritukset

Kajaanin Kuohu

5

422

Kajaanin Suunnistajat

15

1357

Kuhmon Peurat

20

343

Sotkamon Jymy

14

454

Suomussalmen Rasti

23

784

Puolangan Ryhti

13

260

Koulutustilaisuudet
Suunnistusliiton aluetilaisuus järjestettiin Vuokatissa 18.3. Tilaisuuden aiheina olivat ratamestarityö, harrastesuunnistus sekä nuoriso- ja valmennustoiminta. Ratamestarien kurssiosuus oli samalla virallinen jatkokoulutustilaisuus 1. ja 2. luokan ratamestareille. Tilaisuudessa oli yhteensä 26 osallistujaa.
Suomussalmella oli huhtikuussa Suunnistusliiton järjestämä 1. luokan ratamestariseminaari, missä painotettiin KRV:n ratamestariasioita.

 

Viimeksi päivitetty 02.02.2009 14:38