Kainuun Suunnistus ry
- kainuulaisen suunnistuksen puolesta -
Toimintasuunnitelma 2005 Tulosta

Kainuun Suunnistus ry on Kainuun alueen suunnistusseurojen yhteinen aluejärjestö, joka toimii seurojen välisenä organisoijana sekä hoitaa yhteyksiä ja välittää mm. Suunnistusliitosta tulevaa tietoa. Kainuun Suunnistus järjestää syys- ja kevätparlamentit, joissa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kainuun Suunnistus on aktiivisessa roolissa Kainuun rastiviikkoon liittyvissä asioissa KRV-johtoryhmän kautta. Vuonna 2005 toiminnan painopisteitä ovat alueellisen valmennustoiminnan jatkaminen ja nuorisotoiminta sekä kilpailuaktiivisuuden lisääminen.

Nuorisotoiminta
Lapsille ja nuorille järjestetään alueen yhteinen leiritapahtuma Vuokatissa kesäkuussa. Kainuun Suunnistus tukee taloudellisesti leirille osallistumista. Alueen oravapolkukilpailuihin pyritään saamaan mahdollisimman moni suunnistajanuori osallistumaan.

Valmennustoiminta
Kesäsuunnistuksen valmennustoimintaa jatketaan niin, että alueen yhteinen valmennustoiminta tukee seurojen ja urheilijoiden valmentautumisen järjestämistä. Yhteisiä leirejä järjestetään ainakin talvella Vuokatissa sekä huhti-toukokuussa Etelä-Suomessa. Lisäksi kesän kilpailukaudella pidetään Kainuussa tai lähialueella tehostettuja harjoituspäiviä. Leirit ovat avoimia kaikille alueen suunnistajille ja Kainuun Suunnistus avustaa H/D 15-21 sarjalaisten osallistumista. Kainuun Suunnistus on mukana suunnistuksen Barents-yhteistyössä (ent. Kalottiottelu). Hiihtosuunnistajien valmennustoimintaa tuetaan seurojen kautta, mikäli seuroissa on riittävästi aktiivisuutta. Menestyneille urheilijoille voidaan myöntää valmennusapurahoja.

Kilpailutoiminta
Aluemestaruuskilpailut ovat talvella hiihtosuunnistuksessa sekä latusuunnistuksessa. Kesällä järjestetään sprinttikilpailu, partiosuunnistus, yösuunnistus sekä normaali- ja pikamatkan henkilökohtaiset am-kilpailut ja maakuntaviesti. Oravapolkusarjoissa kilpaillaan henkilökohtainen ja viesti. Aluemestaruuskilpailuiden osallistumisaktiivisuutta pyritään lisäämään seurojen tiedotusta parantamalla. Kilpailukutsut julkaistaan Kainuun Suunnistuksen www-sivuilla sekä alueen tiedotteessa ennen kesäkauden alkua ja lisäksi kilpailukutsut lähetetään seuroille sekä julkaistaan Kainuun Sanomissa.

Koulutus
Alue koordinoi suunnistuksen eri toimialueiden koulutusta yhteistyössä Suunnistusliiton kanssa. Koulutusta on tarjolla mm. nuoriso-ohjaajille, valmentajille, ratamestareille ja kartantekijöille. Koulutuksen järjestämisessä seurat ovat avainasemassa ilmoittamalla mahdolliset koulutustarpeet alueen yhdyshenkilöille.

Tiedotus
Tiedotustoimintaa lisätään aiemmasta. Alueen www-sivujen lisäksi Kainuun Suunnistus tekee seuroissa jaettavan tiedotteen, missä julkaistaan mm. am-kilpailujen kilpailukutsut sekä muut kainuulaiset suunnistustapahtumat.

Viimeksi päivitetty 02.02.2009 14:38